В Україні хочуть зробити платні дороги для вантажівок

30 серпня 2019

Державне агентство автомобільних доріг України планує ввести систему збору оплат від великовантажного транспорту за проїзд по дорогах України.

Про це повідомив в. о. голови "Укравтодору" Славомір Новак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". "Потрібно прийняти закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд по дорогах", - сказав С. Новак.

Читайте також: В Україні зросло споживання палива

Він вважає, що введення збору буде серйозним законодавчою зміною для України, яке істотно поліпшить стан доріг в країні. Так, "Укравтодор" очікує прийняття Верховною Радою України нового закону про автоматичне вагогабаритні контролі на дорогах до кінця 2019 р.

Уточнюється, що в Україні автоматичні комплекси вагового контролю Weight-in-Motion (WiM, системи автоматичного зважування в русі) здійснюватимуть преселекторную роботу для інспекторів "Укртрансбезпеки" до прийняття закону, що дозволяє автоматичний вагогабаритні контроль на дорогах.

Читайте також: Владислав Криклій став міністром інфраструктури: що про нього відомо