В Україні показали перший електричний ЛУАЗ

15 грудня 2022

Новинка виготовлена у формі невеличкого пікапа.

Вадим Ігнатов, заступник голови правління з PR та комунікацій Української асоціації учасників ринку електромобілів, презентував комерційний електромобіль під брендом ЛУАЗ.

“15 грудня 55 років тому вийшов перший ЛуАЗ 969, і саме в цей день у 2022 році презентовано нову генерацію автомобілів під цим брендом – вже електричний”, – говорить Вадим Ігнатов.

Також цікаво насправді цей "ЛуАЗ" виявився китайським ширпотребом

Жодних подробиць про новинку він не повідомив, інформація має з’явитись найближчим часом на сайті, однак він поки що в стадії розробки. На сайті є фото двох пікапів – з одинарною (двомісний) під назвою “Фермер” та подвійною кабіною (чотиримісний), який назвали “Сіті”.

Зовні ці машини невеличкі, кузов можливо пластиковий. Цікаве рішення – відчиняється не лише задній, але й бокові борти кузова пікапа. Машина підійде для дрібного бізнесу та кур’єрської доставки (якщо дообладнати його тентом).

За словами Ігнатова, конструкція пікапів вже відпрацьована таким чином, щоб забезпечувати міцність та надійність, а також була нескладною у виробництві. Система електричного приводу надає мінімально необхідні експлуатаційні якості, а також забезпечує невелике споживання електроенергії. Це знижує вимоги до акумуляторної батареї, вартість якої складає основну частину ціни всього електромобіля.

Зараз йдуть ходові випробування, тестування в реальних умовах використання та на різних місцевостях. Виробництво планувалось у Луцьку, але наразі перенесено в інший регіон. Прийом замовлень розпочнеться на початку 2023 року, як і випуск автомобілів. Ціна наразі невідома, однак виходячи з простоти конструкції, вона не буде захмарною.

На сьогодні, окрім фото, є відео електромобіля в русі: