Вбивці водія BlaBlaCar Тараса Познякова оголошено вирок

28 травня 2019

Один з двох звинувачених у вбивстві – Дмитро Голуб, решту свого життя проведе за ґратами.

Три роки знадобилось суду для розгляду справи про вбивство Тараса Познякова. Сьогодні, 28 травня, Києво-Святошинський районний суд Київської області оголосив вирок по справі Дмитра Голуба, призначивши йому максимальну міру покарання.

Читайте також: П'яний водій чи протверезів: секретна інструкція медиків перевірки стану людини на cп'янініння

Як повідомляє УНН, Дмитру Голубу, звинуваченому у вбивстві водія BlaBlaCar львів’янина Тараса Познякова суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Поплічник вбивці – росіянин Луан Лука Кінгісепп був убитий вибухом, начебто в результаті необережного поводження з вибухівкою, в березні цього року. Увесь цей час він перебував у міжнародному розшуку, а переховувався у Києві.

Нагадаємо, 4 квітня 2016 року зник Тарас Позняков, який вирушив зі Львова до Києва на своєму автомобілі та взяв з собою двох попутників, що вийшли на нього через сервіс BlaBlaCar. Пізніше поліція знайшла його автомобіль зі слідами пострілів з вогнепальної зброї та слідами крові.


Фото: Луан Лука Кінгісепп / UAportal

У квітні 2016 року правоохоронці встановили двох підозрюваних осіб, причетних до вбивства Тараса Познякова. Ними виявились 36-річний Дмитро Голуб з Чернівців, та 25-річний громадянин Росії Луан Лука Кінгісепп.


Фото: Тарас Позняков / UAportal

В серпні 2016 року поліції вдалось затримати Дмитра Голуба у Хмельницькій області. Другий злочинець був оголошений у міжнародний розшук і переховувався до березня нинішнього року.

Читайте також: На Подільсько-Воскресенський міст потрібно ще 7 млрд грн