Вінтажний кабріолет помили вперше за 38 років: результат вражає

1 квітня 2023

Покинутий Fiat 124 вдалося вимити до чудового стану.

Цей 124 Sport Spider 1979 року виготовлення, один із найкрасивіших кабріолетів, які коли-небудь виходили з заводу Fiat, простояв у гаражі цілих 38 років. Причина невідома – може машина набридла власнику, а може просто зламалась, і він не мав часу її полагодити.

Авто стояло в гаражі, але це не захистило його від пилу та мишей, які проникли як у кабіну, так і в моторний відсік.

Також цікаво детейлінг відмив від крові салон автомобіля та використав це у власній рекламі

На щастя, за останні роки методи прибирання суттєво змінилися, і навіть покинуті знахідки в сараї можна чудово відновити. Цей Fiat, який власник хотів почистити, є ідеальним доказом.

Запорошений і смердючий 124 Sport Spider отримав вражаюче оновлення. Срібляста фарба знову сяє, а коричневі та червоні смуги, які прикрашають лінію пояса, все ще залишаються цілими, що дивно після майже чотирьох десятиліть зберігання. Але більш вражаюче те, що червоно-чорний салон виглядає майже як новий після того, як усі щурячі гнізда та величезну кількість бруду було очищено пилосмоком і змито.

Після такої мийки та чистки кабріолет готовий знайти нового власника і знову виїхати на дороги загального користування. Якщо, звичайно, йому полагодять двигун, бо він не працює. Загалом, цей 124 Sport Spider виглядає як справжній уцілілий автомобіль, яким можна було б їздити кілька років без відновлення.

Нагадаємо, 124 Sport Spider, родстер, розроблений Pininfarina, був представлений у 1966 році як заміна Pininfarina Cabriolet. Fiat виробляв цей автомобіль протягом майже 20 років, аж до 1985 року.

Зимові шини за плюсової температури гірше тримають автомобіль при маневрах, гальмівний шлях подовжується. Тому їздити на зимових шинах влітку небезпечно!

Рекламна інформація

Протягом багатьох років Sport Spider отримав кілька незначних модернізацій і використовував різноманітні чотирициліндрові двигуни. Спочатку запущений з 1,4-літровим агрегатом потужністю 90 кінських сил, наприкінці 1970-х років Sport Spider отримав 2,0-літровий двигун потужністю понад 100 коней. Fiat також запропонував версію Abarth Rally потужністю 126 кінських сил. У 2016 році італійська компанія відродила цю назву, використовуючи основу Mazda Miata MX-5 четвертого покоління. Сучасний 124 Spider був знятий з виробництва у 2019 році.

Але на сьогодні досить історії. Натисніть кнопку відтворення нижче, щоб побачити, як цей прекрасний Fiat повертається до життя після майже 40 років: