Volkswagen ID Vizzion - концепт з віртуальної реальності

6 березня 2018

Німецький автогігант привіз на Женевський автосалон концепт, що втілює бачення VW безпілотних автомобілів майбутнього.

На Женевському міжнародному автосалоні Volkswagen представив футуристичний концепт, позбавлений будь-яких органів управління. Прототип демонструє бачення майбутнього модельного ряду німецької марки.

Передбачається, що електрокари Volkswagen нового покоління будуть перевтілюватись з ряду концептів у реальні серійні автомобілі вже з 2020 року. Серед них хетчбек I.D., кросовер I.D. Crozz, мінівен I.D. Buzz, а тепер ще й седан I.D. Vizzion. Показана концепція являє собою прообраз другого покоління електрокарів VW, що матимуть повністю автоматичне управління 5-го рівня.

Читайте також: Hyundai Santa Fe показався у всій красі в Женеві

Органи управління у салоні концепта – виключно для взаємодії з приладами, що відповідають за комфорт та розваги; а ні керма, а ні педалей тут немає. Водій, чи скоріше відповідальний пасажир, обирає маршрут руху, а далі автомобіль усе робить самостійно.

У рух I.D. Vizzion приводиться за допомогою двох електромоторів – по одному на кожній осі. Передній має потужність 102 к.с., а задній – 204 к.с. Високовольтна батарея ємністю 111 кВт*год розташована між осями. Теоретично “Віззіон” здатний подолати на одному заряді до 665 км.

Volkswagen оптимістично пророкує появу 5-го рівня автономності у своїх авто вже до 2025 року, однак впроваджувати її в серійних моделях почнуть не раніше 2030 року.

Також цікаво: Відео презентації третього покоління Toyota Auris з подіуму Женевського автосалону