Volvo Trucks обіцяє запас ходу вантажівці в 600 кілометрів

11:34, 4 вересня, середа

Менш ніж за рік виробник обіцяє прорив у перевезеннях на далекі відстані з нульовими викидами: в серійне виробництво піде електрична вантажівка, що здатна проїхати на одній зарядці 600 кілометрів.

Нова версія FH Electric для рейсів на великі відстані дозволить транспортним компаніям експлуатувати електровантажівки на міжобласних і міжміських маршрутах та їздити повний робочий день без підзарядки.

FH Electric надійде в продаж у другій половині 2025 року. Про терміни та новизну в розробці Volvo сповістив на своєму сайті.

Читайте також Volvo FH Electric отримала нагороду "Вантажівка року 2024"

Цього разу збільшенню запасу ходу сприятиме не чергова інновація в акумуляторній базі, а нова технологія трансмісії Volvo, так звана e-axle. Вона створює простір для значно більшої місткості бортової батареї.

Невдовзі FH Electric отримає нову трансмісію і це знову збільшить пробіг. Фото: Volvo Trucks

На ефективність акумулятора працюватимуть удосконалена система керування батареями та загальна покращена трансмісія. Ці два постулати сприятимуть розширенню запасу ходу.

"Наш новий електричний флагман забезпечить транспортування без викидів вихлопних газів навіть на великі відстані. Окрім важливих переваг для навколишнього середовища, які приносять електричні вантажівки, FH Electric пропонує водіям вантажівок ще й набагато кращі робочі умови зі значно нижчими рівнями шуму та вібрації", – говорить президент Volvo Trucks Роджер Альм.

Читайте також Нові Volvo FH Aero отримали камери замість дзеркал та мікрохвильовку

Науково доведено, що на транспортний сектор припадає сім відсотків глобальних викидів вуглецю. Акумуляторні електричні вантажівки є важливим інструментом для зменшення впливу на клімат. Volvo Trucks став визнаним світовим лідером у виробництві електричних вантажівок середньої та великої вантажності. Він має вісім акумуляторних моделей і вже поставив 3800 електричних вантажівок клієнтам у 46 країнах світу.