Як на третину зменшити витрати пального службових авто: цікавий досвід

18:30, 27 серпня, вівторок

У держпідприємстві "Ліси України" розповіли, що з появою у патрульних машинах лісової охорони GPS-трекерів витрати на паливо скоротилися майже на третину.

За підрахунками столичного лісового офісу, витрати на паливо в автомобілях лісової охорони у всіх регіональних філіях поменшали на 25-30%. Це сталося завдяки системі віддаленого моніторингу.

У диспетчерській службі тепер відстежують не тільки пройдену відстань кожного службового автомобіля, але й бачать яким маршрутом він рухався, скільки разів і де заправлялася чи довго простоював. Ризики нецільового використання службового автотранспорту зведені до мінімуму.

Читайте також Лісівники замінюють старі УАЗи та Ниви на новенькі Renault Duster та Mitsubishi L200

Це дозволило оптимізувати маршрути. Їх переглянули й обрали найбільш результативні. У середньому відстані рейдових маршрутів скорочено на 15-20% без втрати якості контролю.

Паралельно створюються нові лісові дороги та ремонтуються наявні, що спрощує роботу лісової охорони та, відповідно, знижує витрати палива.

Читайте також Лісівники знову задонатили техніку для ЗСУ

Окрім цього, заміна зношеного автопарку з енергозатратних автомобілів УАЗ, "Нива" на більш економічні автомобілі також посприяло зменшенню затрат, оскільки закуплені та передані у філії нові пікапи споживають на 15% менше пального порівняно зі старими.

Загалом станом на сьогодні, 27 серпня, за практично 8 місяців філії офісу зекономили завдяки перерахованим вище заходам майже 2 мільйони гривень.