Як згоріла перша електровантажівка Tesla Semi: відео

13:15, 21 серпня, середа

Електрична фура Tesla Semi загорілася на шосе поблизу кордону Каліфорнії та Невади: з кількох десятків виготовлених електровантажівок виробник відмінусував одну.

Загальної офіційної статистики загоряння електромобілів усіх розмірних груп і типів ще ніхто не веде, але Tesla власний список, ймовірно, все-таки формує.

Тепер до згорілих легковиків можна приплюсувати вантажівку Semi. Про пожежу розповідає у Twitter AndresValleTV.

Читайте також Ще кілька Tesla Semi помітили під час перевезень продуктів у США

Згідно з повідомленням CAL FIRE Nevada-Yuba-Placer Unit, електрична вантажівка Tesla Semi загорілася через ймовірну несправність у літій-іонній батареї. Однак це було припущення одного з пожежників, а не офіційне повідомлення пожежного органу.

Взагалі про цю пожежу дуже мало інформації. Про те, як вона почалася, нічого не повідомляється. Експерти не можуть збагнути, загорівся спочатку тягач чи вантаж.

Читайте також Tesla Semi планують виробляти в Німеччині

Оскільки пожежник згадав про "пожежу літій-іонної батареї", то тут також безліч питань. Є припущення, що це могла бути базова батарея магістрального тягача. Версія ймовірна лише наполовину.

Як відомо, вантажівки Tesla перевозять акумуляторні блоки з заводу Tesla в Неваді на завод у Фрімонті, Каліфорнія. Так що якась одна з батарей у кузові фури також могла загорітися й спричинити пожежу.

Пожежа тривала довго, оскільки навіть легкові акумуляторні автомобілі гасять годинами, а тут вантажівка з набагато потужнішим блоком батареї.

Читайте також Який реальний запас ходу має Tesla Semi

Розповідають, що пізніше була помічена спеціальна бригада, яка збирала все те, що залишилося від вантажівки для Tesla. Розслідування почалося.