За місяць київським водіям виписали штрафів на два мільйони гривень

6 травня 2020

В квітні за порушення правил парковки у Києві виписали штрафів на два мільйони гривень.

"Лише упродовж квітня інспекторами з паркування Департаменту транспортної інфраструктури винесено 4 299 постанов про порушень правил паркування на суму 2 192 490 грн", повідомляють у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Читайте також: В Києві продовжують облаштовувати велосмуги

Інспектори з паркування можуть оштрафувати за:

  • порушення правил зупинки та стоянки автомобіля (ч.1 статті 122 КУПАП) – розміщення автомобіля в зоні дії знаків 3.34 та 3.35
  • порушення правил зупинки та стоянки автомобіля (ч. 3 статті 122 КУПАП) – розміщення автомобіля, що створює перешкоди дорожнього руху або загрозу безпеці руху, у тому числі:
  • зупинка ближче 30 метрів від посадкових майданчиків громадського транспорту або від дорожнього знаку такої зупинки з обох боків;
  • зупинка на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них з обох боків;
  • зупинка ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду;
  • зупинка на перехрестях та ближче 10 метрів від них з обох боків;
  • стоянка у місцях, де створює перешкоду для руху пішоходів,

"Ігнорування Правил дорожнього руху має наслідки для гаманця власника автомобілю. Проте хочу ще раз нагадати і підкреслити, що інспектори з паркування не мають права брати готівку в рахунок оплати паркування або в рахунок оплати штрафів, накладених на місці вчинення правопорушення - за це передбачено штраф у розмірі від 15 до 70 неоподатковуваних мінімумів", - наголосив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

Також цікаво: У Києві вартість парковки піднімуть до 50 грн за годину