Закон про відтермінування штрафів за керування "євробляхами" внесений в парламент

29 серпня 2019

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує відтермінувати застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Відповідний законопроєкт №1030 з'явився на сайті Ради. Наразі текст законопроєкту відсутній. Президент визначив даний законопроєкт як невідкладний.

Читайте також: "Євробляхерів" почали штрафувати: фото постанови

Зазначимо, що пільговий період, протягом якого відтерміновувалися штрафи за керування нерозмитненими автомобілями, завершився 22 серпня.

Так, з 22 серпня вступають в дію нові санкції:

  • У разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тисяч грн.
  • Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч грн або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.

Читайте також: "Євробляхерам" пропонують сховати автомобілі на декілька тижнів

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу “євробляхи” у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.