Засновник та екс-глава електромобільної компанії Nikola постав перед судом за шахрайство та махінації

30 липня 2021

Тревору Мілтону висунуто ряд звинувачень, серед яких спекуляція інформацією для впливу на вартість акцій компанії та введенні інвесторів в оману, щодо технологій і продуктів в розробці.

Тревор Мілтон обіцяв розробку, виробництво та продаж електричних вантажівок з “революційними технологіями”, однак прокуратура Нью-Йорка вважає, що його діяльність компанії була зосереджена на отриманні коштів від інвесторів, вводячи їх в оману, а також гра на біржі.

Дізнайтесь також: У Франції встановлюють шумові радари для боротьби з галасливими авто й мотоциклами

Мілтон здався добровільно і знаходиться під вартою, повідомляє Bloomberg. За версією слідства, приблизно з листопада 2019 року по вересень 2020 мільярдер вводив інвесторів, переважно роздрібних, в оману, щодо продуктів і технологій Nikola.

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) висунула проти Мілтона ще одне обвинувачення. У заяві відомства сказано, що Мілтон видавав свій бізнес за те, чим насправді не є. Зокрема, що Nikola не є “компанією на ранньому етапі розвитку, на шляху до комерціалізації, яка поки не має готових продуктів і технологій” та “новаторським підприємством, яке має революційні технології у розробці”.

Після звинувачень проти Мілтона, акції Nikola впали на 11%. При цьому самій компанії Nikola звинувачення пред'явлені не були. Компанія повідомила, що Мілтон не брав участі в роботі або переговорах з моменту своєї відставки восени 2020 року, після публікації дослідження Hindenburg Research.

“Nikola співпрацює з органами влади протягом усього періоду проведення розслідування”, – заявляє компанія. “Ми дотримуємось оголошених раніше цільових орієнтирів та термінів і націлені на початок виробництва електричних вантажівок Nikola Tre пізніше цього року”.