З'явилось перше зображення електричного мотоцикла "Дніпро", який повинен стати серійним

13 серпня 2021

Відродженням бренду київських мотоциклів "Дніпро" займається столична компанія Delfast, яка вже досить успішно продає свої електричні двоколісники по всьому світу.

Вітчизняний виробник електротранспорту Delfast викупив права на торговельну марку Dnepr / “Дніпро” і планує розпочати виробництво електричної версії легендарного мотоцикла Київського мотоциклетного заводу. З’явилось перше зображення цього електричного мотоцикла.

Дивіться також: Українець створив унікальний електробайк з запасом ходу 320 кілометрів

Як ми повідомляли раніше, прототип електробайка виставлять на заїзди у Бонневілі. З електричним “Дніпром” компанія має на прицілі американський ринок, тому заїзди стануть демонстрацією можливостей та повинні популяризувати бренд у США. Електричний мотоцикл “Дніпро” у Бонневілі повинен встановити рекорд швидкості, а може й не один.

“Я згадую себе – того хлопчика, який їздив повз стада корів і копиці сіна на “Дніпрі”, і бачу, що зовсім скоро багато тисяч людей (хлопчиків і дівчаток різного віку) будуть їздити на новому, електричному мотоциклі “Дніпро” по всьому світу”, – написав засновник Delfast Данило Тонкопій у своєму Facebook.

До речі на цьому електромотоциклі встановлено рекорд швидкості

Прототип Delfast Dnipro обладнаний електромотором потужністю 68 кінських сил. Пікова продуктивність силової установки короткочасно зростає до 136 кінських сил і 220 ньютон-метрів. Живить електромотор 12-кіловатний акумуляторний блок. Це вже другий прототип важкого електричного мотоцикла Delfast. Новий мотоцикл заснований на байку, з яким Сергій Малик у 2018 році зумів розігнатись на тому ж висохлому солончаку в Бонневілі до 168 кілометрів на годину.

Бренд Delfast відомий у США як виробник електричних велосипедів. Особливо прославив марку моторизований велосипед Delfast Prime, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса з рекордним показником пробігу на одному заряді – 367 кілометрів.