2019 Audi R8: порівнюємо зміни з попередником

25 жовтня 2018

Фейсліфтинговий суперкар тепер виглядає агресивніше з будь-якого ракурсу.

​​Audi офіційно представила оновлену R8. Чутки про V6 замість V10 не підтвердились, але зміни усе ж є, тож давайте порівняємо новинку з попередником.

Довгий час у ЗМІ поширювалась інформація про те, що ​​Audi R8 2019 модельного року отримає новий двигун V6. Насправді ж, за сидіннями купе залишився перевірений часом V10, котрому додали 30 кінських сил в базовій версії R8 (569 к.с.), а для версії V10 Performance Quattro (нова назва для V10 Plus) – плюс 9 к.с. (620 к.с.). Базова модель оновленої R8 прискорюється до першої сотні менш ніж за 3,5 секунди, а розгінна динаміка Performance – 3,1 секунди.

Також цікаво: Найпотворніший суперкар в історії виставлено на продаж

Наразі залишаються актуальними чутки про те, що наступне покоління моделі буде гібридним чи навіть повністю електричним. Однак до того часу давайте подивимось на зміни, що вже відбулись.

Фото: Audi R8 2015 модельного року та 2019-го / Audi

Суттєвих змін у дизайні моделі не відбулось. Audi R8 отримала нову оптику та оновлені бампери. Отвори для повітря у бампері стали “вертикальними”, радіаторна решітка – більшо. Між капотом та решіткою з’явились три акуратні отвори, а знизу на бампері з’явились сріблясті акценти. Такі ж сріблясті акценти з’явились і на бічних порогах.

Фото: Audi R8 2015 модельного року та 2019-го / Audi

Зміни в задній частині більш помітні. Зникли тонкі трапецієподібні вихлопні труби, котрі змінили великими круглими, оточеними сріблястими накладками. На всю ширину машини ззаду розтягнулась решітка.

Фото: Audi R8 2015 модельного року та 2019-го / Audi

Усередині оновлена R8 майже не змінилась – спорткару лиш додали два нові кольори оздоблення.

Фото: Audi R8 та Audi R8 Spyder 2019 модельного року / Audi

Очікується, що вартість оновленої Audi R8 залишиться у тому ж ціновому діапазоні, що й актуальна модель – базова ціна становитиме близько 145 тисяч євро. У продаж модель надійде наступного року/

Також цікаво: Новий Land Rover Defender буде у п'ять разів крутішим за нинішній