29 електрокарів перевірили на запас ходу в реальному житті

12 червня 2020

У деяких моделей він виявився навіть кращим, за заявлений виробником.

Видання Motor.no та Норвезька Автомобільна Федерація (NAF) протестували в реальних умовах пробіг практично всіх електромобілів, доступних сьогодні на європейському ринку.

Також цікаво: Названо найвигідніші для купівлі авто з парку збанкрутілої фірми Hertz

Як відомо, Норвегія є передовою країною Європи за поширенням електричного транспорту. При цьому, у країні з холодним північним кліматом з особливою увагою ставляться до ресурсу акумуляторів, адже вони схильні втрачати значну частину енергії, під час холодів та у спеку. Результати зимових тестів 20 електрокарів на дальність пробігу норвежці оприлюднили у березні – вони виявились очікувано нижчими, за заявлені, в середньому на 18%.

Нові ж випробування проводились для більшої кількості електрокарів і показали досить несподіваний результат: усі учасники перевершили можливості, заявлені виробниками у характеристиках. Окремі моделі батарейних машин показали просто неймовірний пробіг, як, наприклад, Nissan e-N200. Перший показник вказує на офіційно заявлений виробником пробіг за методом WLTP, а у другому стовпчику – результати власних замірів експертів.

Дивіться також: Автопілот Tesla на повній швидкості майстерно об'їхав кабана