Американська гонщиця названа найшвидшою жінкою на планеті

26 червня 2020

Книга рекордів Гіннеса вшанувала цим титулом Джессі Комбс, що трагічно загинула минулого року, під час спроби побити світовий рекорд швидкості для наземних транспортних засобів серед жінок.

Джессі Комбс загинула в аварії в серпні минулого року. 39-річну гонщицю називали "найшвидшою жінкою на чотирьох колесах у світі". Під час фатального заїзду вона намагалась перевершити власне досягнення.

Дивіться також: Ентузіасти власними силами відродили автомобільну марку і створили приголомшливий спорткар

Незважаючи на те, що фіксація рекорду в звичний спосіб не відбулась, результати, які показала гонщиця до аварії, виявились достатніми для запису в Книзі рекордів.

Попереднє досягнення Комбс – 641 км/год, зафіксовані ще у 2013 році. Абсолютний же світовий рекорд належав гонщиці Кітті О'Ніл, котра ще у 1976 році змогла показати швидкість у 825,1 км/год. 27 серпня 2019 року на висохлому озері в пустелі Альворд, Джессі планувала побити не тільки власний, а й загальносвітовий рекорди. Виявилось, що їй це вдалось. Експерти Книги рекордів Гіннесса зафіксували результат у 841,3 км/год.


Причиною аварії, що забрала життя спортсменки, називають відмову переднього колеса ракетомобіля, який, в свою чергу, був викликаний (імовірно) зіткненням з якимось перешкодою.

Дивіться також: Серійні бідолахи: родина втопила два дорогих позашляховики, намагаючись врятувати потопаючий човен