Австралійський політик пропонує викупити у GM автомобільний бренд Holden за 1 доллар

19 травня 2020

Національним героєм Австралії прагне стати Джеймс МакГрат.

У лютому цього року концерн General Motors оголосив про рішення повністю припинити діяльність бренду Holden в Австралії до 2021 року. Національна автомобільна марка вже довгий час була мінусовим активом у портфелі GM, однак рішення стало справжнім шоком для місцевого ринку.

Читайте також: Уряд оновлює схему фінансування доріг місцевого значення

Сенатор федерального уряду штату Квінсленд Джеймс МакГрат виголосив “надзвичайну промову” перед парламентом, як зазначає місцевий портал CarAdvice.

“General Motors може подумати, що багата історія бренду Holden нікому не потрібна, але я вважаю, що вона безцінна. Якщо General Motors гадає, що марка нічого не варта тоді поверніть бренд в Австралію. Віддайте його дилерам Holden. Насправді, я й сам радо придбаю бренд Holden у General Motors за долар. Я надішлю вам, [генеральний директор] пані Барра, долар поштою, ви можете повернути нам бренд Holden, а ми віддамо його дилерам Holden “, – наводить видання слова політика.

Зазначається, що в Австралії налічується 203 дилерських центри Holden, які належать 185 власникам. Концерн General Motors запропонував усім їм фінансову компенсацію, через припинення діяльності, у розмірі від 100 тисяч до 2,4 мільйонів австралійських доларів, залежно від автосалону. Однак дилери колективно відмовились від компенсації і звернулись до уряду Австралії з проханням про допомогу у вирішенні всенаціонального питання. Адже закриття Holden також означає втрату великої кількості робочих місць і матиме вплив на економіку.

Дивіться також: McLaren збирається брати в борг під заставу власної фабрики