Добродій дав 32 мільйони доларів збанкрутілому проекту надзвукового автомобіля Bloodhound

17 грудня 2018

Кілька днів тому автомобіль, майже готовий до встановлення рекорду продавали за дріб'язок (250 тисяч фунтів), через брак коштів. Тепер проект "найшвидший автомобіль на Землі" врятовано.

Не минуло й тижня з моменту оголошення банкрутства, як Bloodhound знайшов інвестора, котрим виявився палкий шанувальник команди, що будує рекордні автомобілі.

Також цікаво: 810 км/год – новий рекорд швидкості на автомобілі

Близько тижня тому ми писали, що британський проект із встановлення рекорду швидкості на суші, Bloodhound розорився. Усі розробки проекту, включаючи готовий на 99% надзвуковий автомобіль Bloodhound SSC, були виставлені на продаж, аби погасити борги перед кредиторами.

Сьогодні ж Bloodhound Programme відзвітувала, що активи Bloodhound викупив підприємець з Йоркширу Ян Уорхерст. Він є керуючим директором компанії Melett, котра спеціалізується на турбокомпрессорах. Про це повідомляє Аutoblog з посиланням на BBC. Детально свої плани Ян намір оголосити на початку нового року.

На завершення проекту, доведення машини з реактивним і ракетним двигунами, виконання всіх фінальних тестів, а також на проведення ряду кваліфікаційних заїздів необхідно мінімум 25 мільйонів фунтів або близько 32 мільйонів доларів.

“Якщо все йтиме добре, в кінці 2019 року Bloodhound SSC спробує разогнатьcя до 500 миль на годину (804 км/год), а у 2020-му або 2021-му – до намічених максимальних 1000 миль на годину (1609 км/год).

Також цікаво: Одна камера у маленькому містечку за два тижні зафіксувала 58568 перевищень швидкості