Евакуатори під час карантину – чого домагається столична влада

27 березня 2020

Евакуація авто під час карантину йде повним ходом. При фактично паралізованому громадському транспорті водіїв, які порушили правила паркування, залишають без єдиного можливого засобу пересування.

Ситуація з евакуацією неправильно припаркованих авто у Києві давно викликає багато запитань. Тут і майже удвічі завищена вартість “послуг” евакуатора, і зберігання автомобіля на штрфмайданчику за 150 гривень на день, і спеціально створений принизливий механізм повернення авто з необхідністю обійти декілька інстанцій та вистояти багатогодинні черги.

Читайте також: В Києві не будуть обладнувати нові парковки, а "зароблятимуть" на штрафах та евакуаторах

Сама евакуація за порушення правил законна лише у випадку коли припаркований з порушенням автомобіль загрожує безпеці або створює значні незручності для проїзду. Звичайна стоянка у зоні дії забороняючих знаків або на смугах громадського транспорту передбачає лише штраф, а не евакуацію.

У деяких європейських містах на період карантину не тільки припинили роботу евакуаторів, але й перестали штрафувати за порушення правил паркування. У Києві ж визволення «викраденого» євакуатором авто обходиться порушнику приблизно у 2 000 гривень і займає, як мінімум, повний робочий день. Щодня у Києві евакуюють більше 200 автомобілів. Закривати цей бізнес на карантин ніхто не збирається.

Читайте також: В Києві евакуатор забрав автомобіль з дітьми: фото