Концерн Fiat-Chrysler об'єднався з виробником iPhone для створення електрокарів

17 січня 2020

FCA та тайванська фірма Foxconn, що збирає "Айфони" для Apple, утворили спільне підприємство для виробництва електромобілів для азійського ринку.

Компанія Fiat Chrysler Automobiles (FCA) та Hon Hai – материнська компанія Foxconn, яка випускає iPhone на замовлення Apple, домовились про створення спільного підприємства з рівними долями власності. За планом, СП займатиметься виробництвом електрокарів, а їх розробка покладена на італо-американський концерн.

Також цікаво: Ні, Sony не випускатиме електрокари

З 2005 року Foxconn утримує статус найбільшої компанії Тайваню зі штатом понад мільйон осіб. Фірма є найбільшим в світі контрактним OEM-виробником електроніки, здійснюючи виробництво комплектуючих і збірку високотехнологічної продукції на замовлення безфабрічних компаній, котрі, в свою чергу, займаються розробкою і продажем виробів.

За такою ж схемою передбачається і співробітництво з Fiat Chrysler. Крім того, на тайванську фірму також покладається розробка апаратного та програмного забезпечення. За розвиток електромобільного напрямку з боку Foxconn відповідатимуть фахівці двох дочірніх підприємств тайванського гіганта: FIT Hon Teng (випускає автомобільні компоненти) та FIH Mobile (складальник Android-смартфонів).

Основним ринком для майбутніх електрокарів Fiat Chrysler і Foxconn повинен стати Китай. Плани з експорту також є в паперах, однак мають віддалену перспективу.

Фото: концепт Chrysler Airflow Vision / Chrysler, Carscoops

Зазначимо, що FCA нещодавно уклала угоду про злиття з французьким концерном PSA (бренди Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall та DS Automobiles), що перетворює цей альянс у четвертого за розмірами автовиробника у світі.

Також цікаво: У Tesla може з'явитись ще одна модель – хетчбек для конкуренції з Nissan Leaf