Китайці створили будинок на колесах зі "свинячим носом": фото

13:25, 8 лютого, четвер

Компанія BAW презентувала електричний дім на колесах, який китайські ЗМІ вже встигли охрестити як “свинячий ніс”.

Кемпер BAW Freedom Kingdom Vala виділяється серед інших автомобілів не лише своєю складною назвою, а й зовнішністю, яку в Китаї прозвали “порося”, або “свинячий ніс”.

Читайте також: Китайський "електроспорткар" за $4800 розсмішив своїми характеристиками

Це досить необ’єктивна назва, адже передня частина автомобіля схожа на обличчя якогось мультиплікаційного героя, або ж нагадує деякі європейські чи японські фургони 70-х. Пласка й майже квадратна частина передня частина авто з круглими фарами так чи інакше привертають увагу перехожих.

Цей електричний дім на колесах розроблено на базі фургона Ruisheng Ace EM7, який спочатку з’явився у версії з ДВЗ, а згодом отримав і електричну версію. Цікаво, що Freedom Kingdom Vala зовсім не схожий на свого брата, хоча це - фактично подібні автомобілі.

Ruisheng Ace EM7

Кемпер оснащено електродвигуном на задній осі потужністю 122 кінських сили та батареєю ємністю 90 кВт. Запас ходу автомобіля становить понад 400 км, а максимальна швидкість обмежена показником в 120 км/год.

Також цікаво: Китайці створили власну версію Land Rover Defender

Чотиримісний автомобіль має два пасажирські сидіння, встановлені на рейках ззаду, що дозволяє їх пересувати. Є також кілька ящиків для зберігання, а також столики, один з яких має диспенсер для води. На даху - розбірний намет для сну.

Також у цьому кемпері передбачена робоча кухонна поверхня з краном та раковиною. Вона вбудована в мобільний короб, який також легко переміщається салоном.

Читайте також: Старий хлібовоз перетворили на справжній дім на колесах

Вартість BAW Freedom Kingdom Vala поки що не озвучена. Це станеться, швидше за все, після запуску електромобіля у серію. Наприклад, E-M7 продається в Китаї за ціною від 134 800 юанів, що становить майже 19 тисяч доларів за нинішнім курсом.