Маленький електрохетч Honda e заряджає Tesla Model 3: відео

6 липня 2020

Поки що ми лише чули про те, що сучасні електрокари мають можливість віддавати енергію зі своїх акумуляторів для живлення іншої техніки. Та краще один раз побачити.

Поділитись бензином чи соляркою з баку – звичайна справа для автомобілістів. Власникам же електрокарів така взаємопоміч була недоступна, але з появою на ринку Honda e усе змінилось.

Також цікаво: Подивіться, як безпілотний трактор працює в полі: відео

Honda e “харчується” від компактної акумуляторні батареї на 35,5 кВт/год. На центральній консолі хетчбека є повнорозмірна розетка на 1,5 кВт, яка ідеально підходить для заряджання гаджетів – ноутбуків, смартфонів тощо. Виявилось, що від цієї ж розетки можна зарядити й інший електрокар.

Ютубер Бйорн Ніланд (Bjorn Nyland) провів експеримент з зарядкою Tesla Model 3. Він використав зарядний кабель на 6 ампер, через який висмоктував енергію з батареї Honda e на “швидкості” 1,4 кВт. Не дивно, що заряджати Tesla від Honda e виявилось не дуже ефективно.

Після двох годин такої зарядки, енергія в акумуляторі Honda e знизилась з 94 до 84%, в той час як акумулятор Tesla зарядився з 20,6% до 23,8. Ніланд каже, що цей експеримент є просто доказом концепції, а не ефективним способом для зарядки електрокара. Втім, у перспективі такий метод справді може отримати поширення, оскільки виробники працюють над оптимізацією систем, аби електрокари могли підживлювати навіть житлові будинки.

Дивіться також: ADAC показала відео краш-тестів авто з вантажем у салоні