Марка Land Rover виграла судову справу проти китайського плагіатора Evoque

25 березня 2019

Китайський кросовер Landwind X7 від Jiangling Motor Corporation не просто дуже схожий на Range Rover Evoque...

Кросовер Landwind X7 китайської корпорації Jiangling Motor продається на домашньому ринку з 2015 року. А з 2016-го проти нього виступала британська корпорація Jaguar Land Rover, котра вимагала заборони на продаж машини через суд, оскільки у його будові явно читався Range Rover Evoque.

Також цікаво: ЗАЗ почав випуск нового автобуса

Тяжба, що тривала три роки, завершилась на користь британського автовиробника. Суд пекінського району Чаоян, дійшов висновку, що китайський кросовер має усі ознаки плагіату і заборонив його реалізацію у Китаї. Британці запевняють, що це перший випадок в світовому автопромі, коли місцевий суд підтримав іноземну компанію в такому питанні.

Предметом суперечок був кросовер Landwind X7, котрий Jiangling Motor Corporation випускає з 2015 року. Його дизайн майже повністю повторював Evoque першого покоління. І навіть після того, як восени 2017 року китайський виробник провіві рестайлінг Landwind X7, його все одно легко переплутати з першим “Евок”.

У рішенні суду значиться, що Evoque має п'ять унікальних особливостей у дизайні і усі вони були скопійовані у Landwind X7. За рішенням суду всі продажі, виробництво та маркетинг кросовера Landwind X7 повинні бути негайно припинені, а концерну JLR китайський виробник має виплатити компенсацію.

Також цікаво: Мінус один: Faraday Future розпродує свою нерухомість, аби розрахуватись з боргами