На яких шкільних автобусах будуть їздити учні Дніпропетровщини

10:20, 16 серпня, п'ятниця

Для закладів освіти Дніпропетровщини протягом серпня прийшла друга партія шкільних автобусів і це лише початок.

Минулого тижня прийшли перші 10 пасажирських машин, а вчора для передачі громадам прибуло ще стільки ж. Усі автобуси придбано за державні та місцеві кошти.

Купувалися такі ж машини, що й минулого року. Про це на своєму сайті повідомила Дніпропетровська обласна військова адміністрація.

Читайте також Поляки передали на Дніпропетровщину шкільні автобуси Mercedes-Benz з телевізорами

І хоча в короткому інформаційному повідомленні не вказано ні виробника, ні марку автобусів, із фото вгадуються популярні в шкільних автопарках України "Еталони" Чернігівського автозаводу.

Ці 8-метрові пасажирські машини мають повну стандартизацію до вимог ДСТУ 7013 й відповідають усім передбаченим нормам екологічної та підвищеного рівня експлуатаційної безпеки, що притаманно спецтранспорту для перевезення дітей.

Пасажирські машини мають 28 обладнаних місць для школярів. Також є місця для провожатих і, звісно, одне водійське місце. Усі крісла обладнані ременями безпеки.

В моторній ніші таких автобусів стоїть дизельний 6-циліндровий двигун Ashok Leyland потужністю 123 кВт, що працює в парі з механічною п’ятиступеневою коробкою передач.

Читайте також Дніпропетровщина відновила ще дві переправи

У ці дні спецтранспорт проходить реєстрацію у регіональних Сервісних центрах МВС. Школи вже розробляють графіки руху автобусів за заздалегідь затвердженими маршрутами.

"І це не остання партія – далі буде. Не зупиняємося, бо знаємо – потреба ще є", – написав Сергій Лисак, очільник регіону.

Нагадаємо, Дніпропетровська область цьогоріч має найбільшу державну субвенцію коштів на шкільні автобуси – 117 млн 575 тис. грн.

Читайте також Школи з 1 вересня відновлять регулярні маршрути своїх автобусів

Станом на першу декаду серпня вісім областей сумарно придбали через електронний каталог Prozorro Market 117 шкільних автобусів на загальну суму майже 400 млн грн. Решта регіонів в очікуванні надходжень, адже по всій країні потребують підвезення орієнтовно 300 тис. дітей.

Днями за кошти державної субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів до громад Запорізької та Миколаївської областей вже прийшло по 25 шкільних автобусів, Харківської – 21, Хмельницької та Сумської – по 7.

Фото: Дніпропетровська ОВА