Nikola Tre – воднева вантажівка готується підкорювати Європу

6 листопада 2018

Це третя модель електричної вантажівки від американської компанії, котра призначена спеціально для європейського ринку.

Американський стартап Nikola Motor Company протягом кількох років активно працює над створенням лінійки важких вантажівок з електричними силовими установками на базі водневих паливних елементів.

Раніше ми вже бачили Nikola One з величезною спальнею у кабіні та компактнішу Nikola Two. Настав час для третьої моделі Nikola, котра призначена спеціально для Європи і називається Tre, що норвезькою, як не важко здогадатись, означає “три”.

Також цікаво: Відео: 12 джипів поставили на місце будинок, перекинутий буревієм

Фото: Nikola Tre / Nikola Motor Company

Новинка абсолютно не схожа на дві попередні моделі. Якщо дизайн One та Two був продиктований уподобаннями американських далекобійників до машин з довгим моторним відсіком, то створюючи третю модель художники врахували смаки европейських водіїв. У плоскій кабіні Tre можна впізнати і Renault, і Scania, і Mann.

Фото: Nikola One / Nikola Motor Company

Nikola Tre пропонуватиметься з силовою установкою потужністю від 500 до 1000 кінських сил, крутним моментом до 2700 Нм. Вантажівка буде доступна у конфігурації 6x4 або 6x2. Діапазон руху між заповненнями воднем буде становити від 500 до 1200 км, залежно від версії.

Фото: Nikola Two / Nikola Motor Company

Окрім того, що нова вантажівка заявлена як “перша європейська комерційна вантажівка з нульовим рівнем викидів”, її також позиціонують як першу вантажівку з автопілотом 5 рівня самостійності.

Tre буде офіційно представлений громадськості у Nikola World в місті Феоніс, штат Арізона, 16 квітня 2019 року. Старт поставок європейським замовникам має розпочатись у 2022-23 році одночасно з поставками One і Тwo американцям. Можливість попереднього замовлення з депозитом вже відкрита.

Також цікаво: Hyundai готує до випуску водневу вантажівку