Renault Clio V: революція в інтер’єрі, еволюція в зовнішності

31 січня 2019

Нове покоління французького хетчбеку мало змінилось зовні, однак отримало дуже сучасний салон та збільшений багажник.

Французький автовиробник Renault представив п’яте покоління моделі Clio. "Вживу" його можна буде побачити на автосалоні в Женеві на початку березня 2019 року.

Модель отримала еволюційні зміни в зовнішньому вигляді. Конструктори це пояснюють тим, що і зараз четверте покоління Renault Clio займає лідируючі позиції продажів у Франції та Європі. Тому змінювати вдалий дизайн нема сенсу. Однак нове покоління має наступну платформу та усі нові кузовні деталі. На передніх колісних арках з'явилися дефлектори для поліпшення обтічності повітря.

Renault Clio: стального кольору – 4 покоління, оранжевого – 5-го

Читайте також: Renaulr в Україні оголосила про амбіційні плани.

Водночас, відрізнити "п’яте" Clio від "четвертого" непросто: новинка отримала нову оптику в стилі сучасних моделей Renault та дуже схожий силует, включно зі схованою ручкою задніх дверей. У нового Clio – 11 кольорів кузова, серед яких дуже цікавий – Valencia Orange. Вже в базову комплектацію хетчбека входить повністю світлодіодна оптика. Покупцям будуть доступні розкішний варіант Initiale Paris та псевдоспортивний R.S. Line.

Габарити нового "Кліо" змінились теж несуттєво – при довжині 4048 мм він став на 14 мм коротшим, на 67 мм ширшим (1798 мм) та на 8 мм нижчим за попередника. А от багажник збільшився з 300 до 391 літрів, загальний об'єм ніш для різних дрібниць в салоні зріс на 26 літрів.

Читайте також: Renault Captur: тест-драйв за 24 параметрами

Найбільше змін в Renault Clio V – в салоні. В ньому покупців чекає надсучасний дизайн, вертикальний дисплей та електронна панель приладів. В залежності від комплектації ці дисплеї можуть бути або семидюймовими, або 9,3-10 дюймів. Загалом варіантів оформлення салону – вісім, як і варіантів підсвітки.

Подробиці щодо моторної гами будуть відомі на світовій прем’єрі в Женеві. Зазначимо, що в Україні Renault Clio не продається.

Нагадаємо, які ще новинки покажуть на Женевському мотор-шоу.