Тайванський виробник "Айфонів" показав свої електромобілі на відео

14 жовтня 2021

Компанія Foxconn (офіційно Hon Hai) проведе 18 жовтня спеціальний захід, на якому представить передсерійні зразки кількох моделей на основі відкритої платформи MIH Open Platform.

MIH Open Platform – це архітектура з відкритим кодом, розробка і використання якої доступні стороннім спеціалістам, через платформу MIH Consortium. Компанія з Тайваню, яка виробляє смартфони для Apple, минулого року оголосила про використання цієї платформи для створення електромобілів під власним брендом, а за кілька днів покаже фізичні моделі перших з них.

Дивіться також: Логотипи автомобілів у 2021 році: нові бренди та зміни у старих

Як стало відомо нещодавно, Foxconn викупить колишній завод GM, щоб випускати електрокари у США. Портал Autoevolution повідомляє, що компанія вже навіть зареєструвала домен для сайту foxtronev.com, однак наразі він не функціонує. Не виключено, що сайт почне працювати, після презентації у “День технологій Hon Hai” 18 жовтня.

На анонсовому відео Foxconn можна побачити три моделі – седан сегменту E, великий кросовер та автобус. За планом, у лінійці також мають бути електричний хетчбек, менший кросовер та компактвен.

кадри відео

Щонайменше для одного з легкових автомобілів Foxconn дизайн було розроблено у європейській студії, назва якої не розкривається. Однак у відео можна помітити крихітний значок Pininfarina під передньою стійкою одного з концептів.

Foxconn обіцяє, що відвідувачі HHTD21 зможуть покататися на легкових концептах – кросовері та седані, що означає, що вони є повнофункціональними, а отже їх ринковий дебют вже не за горами.