В Україні можуть з’явитись електричні автобуси: Відео

3 липня 2018

Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час презентації транспортної стратегії запевнив, що до 2030 року весь громадський транспорт в Україні має бути електричним.

Міністр вважає такий сценарій розвитку цілком реальним. Певно тому, що корпорація “Богдан”, яка здатна виготовляти кузова для електричних автобусів, належить Олегу Гладковскому (Сивнарчуку) – надійному бізнес-пертнеру президента України.

Читайте також: Провідний інженер покинув Tesla

Провідний постачальник електроенергії, компанія ДТЭК Рината Ахметова, вже відкрила першу в Україні мережу зарядних станцій для електромобілів. Можна припустити, що ДТЭК залюбки підтримає і проект по електрифікації громадського транспорту.

Компанія BYD, яка є світовим лідером з виробництва аккумуляторных батарей, теж зацікавлена у співробітництві з Україною. Адже за китайським законодавством ввозити літій з Китаю заборонено, а Україна володіє чи не найбільшими покладами літію у Європі.

До того ж нинішнє українське законодавство дозволяє видобувати літій для виробництва батарей для електротранспорту на пільгових умовах. Для китайської компанії це дуже приваблива пропозиція.

Читайте також: Apple та Samsung розробили єдиний стандарт електронних ключів для авто

Як бачимо, всі вихідні данні позитивні, отже реалізація проекту електричного громадського транспорту в Україні виглядає цілком реальною.