Як підготуватись до подорожі з дітьми: поради

11:50, 28 липня, неділя

Škoda поділилась порадами та ідеями для автомобілістів, які планують подорожувати зі своїми дітьми.

Чеський автовиробник розповів, як правильно підготуватись до подорожі з дітьми, незалежно від того скільки їм років. Адже спільна поїздка може стати незабутнім досвідом для всієї родини.

Також цікаво: Чому у закамуфльованого Škoda Elroqe фламінго на дверях

Плануйте маршрут разом

Важливо залучити дітей до процесу планування поїздки, адже вони також повинні мати право в таких рішеннях, де зупинитися для відпочинку, що взяти з собою в дорогу тощо. Окрім цього, пошук інформації про країну чи місця, куди планується подорож, може стати для дитини цікавою пізнавальним заняттям.

Активні та пасивні розваги

Як розважити дітей, у які ігри грати та як часто зупинятися? Все залежить від віку та інтересів дітей. Корисно поєднувати колективні розваги з іграми та розмовами та пасивні розваги, такі, як перегляд відео чи прослуховування музики.

Автомобілі Škoda оснащені голосовим асистентом Лаура. Автовиробника каже, що спілкування з нею також може стати цікавою альтернативною розвагою, адже Лаура може виконувати завдання та давати відповіді на питання.

Також діти можуть взяти з собою в дорогу планшет чи смартфон. Вони стануть в пригоді піл час особливо довгих поїздок, коли всі вищезгадані розваги набриднуть. Однак, варто заздалегідь домовитись з дітьми скільки часу вони можуть використовувати гаджети.

Читайте також: Як працює випробувальна лабораторія для автомобілів Škoda

Робіть часті зупинки

Водночас кількість зупинок залежить від віку ваших дітей й від того, наскільки вони непосидючі. Експерти радять робити зупинки кожних три години, або навіть частіше. Таким чином діти та водій матимуть змогу відпочити та розім’яти ноги.

Щоб уникнути конфліктів, найкраще мати стільки всього, скільки у вас у дітей, аби у кожної дитини, наприклад, були свої навушники чи смартфон та заняття, які відповідають її інтересам.

Також цікаво: Як працюють подушки безпеки в автомобілях Škoda

Ідеально поєднувати зупинки з якимось заохоченням, можливо, домовившись, що вони можуть поласувати морозивом або іншим маленьким частуванням на кожній зупинці. Особливо це доцільно з малими дітьми, адже існує більше ризику, що вони занудьгують під час довгої подорожі.