Audi відродить марку Horch, аби боротись з Maybach

24 вересня 2018

Окремий бренд буде створено спеціально для топової версії седана Audi A8.

Концерн Volkswagen вирішив повернути до життя забутий бренд Horch та зробити його преміум маркою для єдиної моделі – Audi A8.

Поки що головна ціль – скласти конкуренцію Mercedes-Maybach S Class. Та якщо усе складатиметься добре, не виключене й розширення модельного ряду, тим більше, що Майбах вже працює над електричним кросовером, котрому також знадобиться гідний суперник. До речі, корейці вже давно відокремили свої топові седани у окремі бренди: Equus та Genesis.

Також цікаво: Корейські бренди випередили люксових "німців" та "американців" у рейтингу надійності

За інформацією Automotive News, побачити бейдж Horch на A8 можна буде вже за вда-три роки, коли з’явиться нова модель.

Яким буде такий автомобіль – достеменно невідомо, однак такі спецверсії матимуть значно ширший список стандартного та додаткового оснащення, особливе оздоблення, можливо й допрацьований двигун.

Фото: Макет Horch Coupe Design Concept 2008 / Fourtitude

Відомо, що “комплектація” Horch пропонуватиметься для моделей, оснащених двигуном W12, однак неназване джерело повідомило виданню, що “Лінійка Хорьх також включатиме моделі з V8”.

Нагадаємо, Horch – німецький виробник автомобілів, заснований у 1904 році. У 1930-х компанія об’єдналась з фірмами Audi, DKW та Wanderer, утворивши концерн Auto Union AG, з якого згодом народилась Audi.

Також цікаво: Спеціалісти Brabus зробили справжній "Майбах" у салоні Mercedes-AMG G63