Hyundai остаточно і назавжди припинила розробку двигунів внутрішнього згоряння

30 грудня 2021

Корейський автовиробник серйозно ставиться до своїх планів електрифікації.

За інформацією Business Korea та The Korea Economic Daily, кілька тижнів тому відбулася ретельна реорганізація в Нам’янському дослідницькому інституті, а разом з нею відбуваються і деякі значні зміни в Hyundai. Зокрема, команда силових установок (Powertrain) була перетворена на команду з розробки електрифікації. Крім того, “Центр розвитку двигуна” був закритий, а його місце займає “Центр розвитку акумулятора”. Його місія – зосередитися на електрифікації.

Дізнайтесь також: Електричний кросовер Hyundai SEVEN розкрився офіційно, як передвісник серійного Ioniq 7

У структурі Дослідницького інституту Нам’ян, де працює 12 000 фахівців, відбулись і інші зміни. Усі вони спрямовані на електрифікацію південнокорейського концерну.

Вже зараз Hyundai має непогані позиції у секторі електромобілів – цьогорічний дебютант Ioniq 5 вже встиг зібрати купу нагород та успішно продається по всьому світу, включаючи й Україну. А в Німеччині його навіть назвали автомобілем року. Наступного ж року має дебютувати на ринку флагманський кросовер Ioniq 7. Про решту ж цифрової лінійки Hyundai поки що інформації практично немає, але відомо, що з 2025 року в лінійці бренду будуть вже виключно електромобілі.