Italdesign DaVinci: проект спорткара під ключ

11 березня 2019

Концепт, створений на честь Леонардо Да Вінчі, являє собою готовий до виробництва проект. Залишилось лише знайти виробника, який випустить таку машину.

Окрасою стенду Italdesign на автошоу у Женеві став концепт електричного гран-турера DaVinci, названого на честь видатного італійського митця. І це не просто шоу-кар – він готовий до запуску в серію.

Також цікаво: Женевський автосалон 2019: фотогалерея суперкарів

Концепт DaVinci являє собою класичний Gran Turismo. П’ятиметровий автомобіль має усього пару дверей, що відкриваються вгору, надаючи доступ до чотиримісного салону.

Фото: концепт Italdesign DaVinci / Motor1

З внутрішніх особливостей концепту можна виділити управління клімат-контролем, котре здійснюється за допомогою сенсорних кнопок, котрі приховані шаром обивки з тканини. Вони засвічуються лише разом з вмиканням автомоібля.


Творці концепту стверджують, що при розробці створенні DaVinci були використані переважно відпрацьовані рішення, які застосовуються в автопромі. Навіть задні ліхтарі на найтонших органічних світлодіодах (OLED) вже можна зустріти на деяких дорогих моделях BMW і Audi. Це означає, що з невеликими змінами машина може бути запущена у виробництво, хоча й не самою студією Italdesign.

Дивіться також: Шокуюче жорстка соціальна реклама з Нової Зеландії показала тих, хто вижив у ДТП: фото

Виставковий екземпляр DaVinci мав електричний силовий блок з парою електромоторів (по одному на кожній осі) і батареєю під підлогою салону. при цьому його творці кажуть про можливість використання і традиційного ДВЗ.

Фото: концепт Italdesign DaVinci / Italdesign

Враховуючи те, що Italdesign входить до складу концерну Volkswagen, існує можливість, що такий автомобіль з’явиться на світ з шильдиком Lamborghini – остання також належить VW. на користь цієї версії свідчить і той факт, що конструкцією DaVinci передбачено використання не лише електричної силової установки, а й бензинового V8 ємністю 4 літри. Такий якраз є у Lamborghini.

Втім, у Lamborghini справи йдуть досить непогано, особливо з виходом кросовера Urus, тож права на випуск DaVinci, цілком можливо, викупить не італійський виробник суперкарів, а котрийсь з числених стартапів з Азії чи Середнього Сходу.

Також цікаво: Tesla Model Y показалась на тізері перед прем'єрою 14 березня