Розсекречено: серійний кросовер Ferrari Purosangue показали на фото без камуфляжу

22 лютого 2022

Офіційна прем'єра першого кросовера італійської марки має відбутись до кінця цього року.

Портал The Supercar Blog оприлюднив два шпигунських знімки першого кросовера Ferrari. Назва Purosangue – “Чистокровний” чи “Породистий”, може змінитись до виходу на ринок.

Також цікаво: Бюджетний електричний кросовер Dacia Spring припинять випускати у 2024 році

Спортивний люксовий позашляховик із Маранелло демонструє дизайн у стилі купе Roma та SF90 – зі схожою передньою оптикою. Чого немає у дводверного купе, так це карбонових контурів колісних арок з повітроводами в них. Також досить цікаво у кросовера виглядає дифузор заднього бампера, який не щільно прилягає до бампера. Задня оптика не повторює жодної з нинішніх моделей, але безпомилково впізнавана як Ferrari.

Purosangue складе конкуренцію кращим спортивним кросоверам люксових брендів, як Aston Martin, Mercedes-AMG, Bentley, Lamborghini.Один з нових гравців цього списку – Aston Martin DBX 707 з силовою установкою, потужність якої відповідає цифровому індексу моделі. Відомо, що Purosangue отримає підвіску з можливістю регулювання дорожнього просвіту.

З ранніх презентацій Ferrari також відомо, що передньомоторна платформа Purosangue дозволить використовувати різні силові установки, в тому числі гібридні усіх типів. Представники компанії обмовились, що силова установка кросовера буде заснована на гібридній системі моделі SF90 Stradale, а також, що їм “вдалося знайти концепцію, яка, з одного боку, схожа на кросовер і залучить відповідну аудиторію, з іншого — радикально відрізняє від того, що пропонують інші виробники в цьому сегменті”. У Маранелло заявляють, що їх новинка, це не SUV, а FUV – Ferrari Utility Vehicle.

Фото: шпигунські знімки Ferrari Purosangue / The Supercar Blog