Skoda розповіла, чого від неї чекати протягом року

21 квітня 2019

Чеський бренд, окрім іншого, підтвердив плани на випуск серійної моделі на базі концепта Skoda Vision iV.

Під час щорічної прес-конференції Skoda чеський автовиробник похвалився успіхами та планами на поточний рік.

Також цікаво: Сакральна цифра 3: прем'єри Mazda на Женевському автосалоні 2019

Представники компанії Skoda повідомили про те, що марка вже п’ятий рік поспіль покращує результати продажів. Протягом минулого року по усьому світу було продано 1 253 700 автомобілів “Шкода”, що на 4,4% білше, ніж у 2017 році. При цьому операційний прибуток впав на 14,6% (до 1,38 млрд євро), а маржа знизилась з 9,7% до 8%, хоча вона й вища, ніж у Audi (7,9%) та Volkswagen (3,8%).

Незважаючи на деякі ринкові негаразди, керівництво Skoda з оптимізмом дивиться у майбутнє, оскільки марка вступає в еру електричної мобільності, розширюючи кількість пропозицій на електрифіковані моделі вже у 2019 році, а на наступний запланований вихід повністю електричного автомобіля.


Фото: Skoda Scala / Skoda

Першою новинкою на ринку стане нова Skoda Scala, що з’явиться у Європі вже в квітні. Офіційний старт продажів Scala на українському ринку запланований на кінець вересня – початок жовтня поточного року. До неї восени приєднається компактний кросовер Kamiq.

Вихід нової Octavia відкладений до наступного року, зате у 2019-му побачимо оновлений рестайлінговий Superb у гібридному виконанні PHEV. Він прокладе дорогу для наступних електрифікованих моделей марки. Одразу ж за ним має з’явитись електричний субкомпакт Citigo. У 2020-му свт побачить електричний кросовер, продемонстрований у Женеві у вигляді концепту Vision iV.

До 2022 року Skoda представить понад 30 нових моделей, третина з яких будуть електрифікованими.

Також цікаво: Grove Hydrogen збудувала водневий хетчбек з пробігом у 1000 км