Запуск спідкамів в Україні перенесли через карантин

29 квітня 2020

МВС переносить запуск системи автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху через карантинні обмеження.

12 березня 2020 року МВС України презентувало пілотний проект системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.

Читайте також: Як буде працювати автофіксація порушень ПДР

Тоді було повідомлено, що запуск зазначеної системи в експлуатацію очікується з 1 травня цього року. Але вже 11 березня Уряд ввів суворі карантинні заходи, аби не допустити поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території України. Ці обмеження частково стосуються і роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, задіяних в процесі роботи системи автофіксаціі.

Також цікаво: Де в Києві встановлені камери автофіксації: карта та адреси

Тому в МВС прийнято рішення по відтермінуванню роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину.

“Цю майже налагоджену і презентовану 12 березня систему автоматичної фотовідеофіксаціі порушень правил дорожнього руху, передусім швидкісного режиму, МВС України таки доведеться ще трохи відтермінувати. Але ненадовго. Тільки завершаться офіційно встановлені урядом обмеження, все запрацює і листи-повідомлення почнуть розсилати. А поки діє карантин - не можна наражати на небезпеку персонал Патрульна поліція України у аналітичному центрі обробки великого масиву даних, а також інших суміжних відомств”, – повідомив речник МВС Артем Шевченко.

Читайте також: В Україну повертається автофіксація і розсилка "листів щастя"

Нагадаємо, що винним у порушенні, яке зафіксовано в автоматичному режимі, за замовчанням визнається власник транспортного засобу, а не водій який скоїв правопорушення.

Також цікаво: Хто буде оплачувати штрафи, зафіксовані камерами фотофіксації та як їх уникнути