ФОТО: Bugatti|
Рецепти святкових десертів Bugatti
Висококласний французький бренд, навіть якщо він автомобільний, повинен знатись на високій кухні, адже вона є одним із національних надбань Франції. І Bugatti пропонує вам рецепт Тарт Обернауз – десерту, який Етторе Бугатті так полюбив, що подав його на своєму весіллі.
Також цікаво: У Києві засвітилась традиційна новорічна ялинка з автомобілів
Рецепт тарта (печива) з малиною наведено нижче. Це одна зі страв, яку подають у La Fourchette des Ducs – ресторані, створеному засновником Bugatti, щоб вітати клієнтів і гарантувати, що про них добре дбають, коли вони відвідують мануфактуру в Мольсхаймі.
Коли ресторан відкрився у 1921 році, він називався Clos Sainte Odile. Етторе Бугатті попросив свого друга Люсьєна Вайссенбургера, винороба з гір Вогезів, керувати рестораном. Іншого друга, Чарльза Шпіндлера, попросив додати різьблення до фахверкової будівлі, в якій розташовувався ресторан, а дизайн інтер’єру та настінні світильники, які все ще можна побачити в ресторані сьогодні, були виконані художником Рене Лаліком – засновником кришталевого бренду Lalique.
Сьогодні рестораном керує шеф-кухар Ніколас Стамм з двома зірками Мішлен. У меню представлено страви за традиційними ельзаськими рецептами, які могли б сподобатися Бугатті та його клієнтам, хоча вони були заново винайдені для сучасного смаку.
“Хоча не завжди можливо точно відтворити страви минулих часів, ми все ж намагаємося інкапсулювати суть рецептів – точно так, як це робить ательє в Мольсхаймі з виготовленням автомобілів Bugatti”, – каже Стамм.
Під час свят гості можуть замовити в Різдвяний кошик – набір з 15 вишуканих десертів, як-от Сапін де Ноель (різдвяна ялинка), грушевий тарт, тарт де Лінц (лінцерське пічіво) та, звісно, Тарт Обернуаз.
Якщо вам не випаде нагоди побувати у Мольсхайм, щоб особисто посмакувати десертами зі святкового кошика, принаймні пару десертів можна спробувати, завдяки цьому рецепту від Bugatti.
Рецепт Тарт Обернуаз
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПИРОГА
250 г просіяного борошна;
125 г цукру;
125 г вершкового масла;
3 яєчних жовтки;
40 г молока;
3 г розпушувача для тіста.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ ТА ПРИКРАШЕННЯ
125 г малинового джему;
3 яєчних білки;
100 г цукрової пудри;
100 г мигдального порошку.
ПРИГОТУВАННЯ
За допомогою міксера змішати всі інгредієнти до отримання однорідної пасти. Дати відпочити в холодильнику 2 години. Потім тісто розкачати у форму для пирога і змастити малиновим джемом. Відставити в холодильник. Яєчні білки збити до утворення стійкої піни, що тримає форму. Додати цукрову пудру і мигдальну пудру. Намазати пиріг варенням. Випікати в розігрітій духовці при 180°C протягом 20 хвилин, поки коржики не підрум’яняться. Після випікання, дати охолонути до кімнатної температури.
Додатковий рецепт Кіпферле з фундуком
ІНГРЕДІЄНТИ
210 г цукру;
720 г вершкового масла;
840 г просіяного борошна;
360 г порошку фундука;
2 стручки ванілі;
Цукрова пудра і кориця для прикрашення;
ПРИГОТУВАННЯ
За допомогою міксера змішати всі інгредієнти до отримання однорідного тіста. Сформувати рулетики приблизно 3 см в діаметрі. Дати відпочити в холодильнику 2 години. Нарізати охолоджені рулетики тіста на шматочки приблизно 4 см завдовжки. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180°C протягом 15 хвилин. Після випікання, дати охолонути до кімнатної температури, обваляти печиво в цукрі та кориці. Зберігати в герметичній коробці. Смачного!
Фото: святкові десерти від Bugatti / Bugatti