Pininfarina дала своєму первістку ім'я Battista

11 грудня 2018

Раніше італійський гіперкар був відомий під кодовим позначенням PF0.

Цілком очікувано, що перший автомобіль під власною маркою компанія Automobili Pininfarina вирішила назвати на честь засновника – Джованні Баттіста “Пінін” Фаріни.

Довгий час італійське кузовне ательє відхрещувалось від ідеї випускати власний автмообіль, віддаючи перевагу глибокій модернізації автомобілів Ferrati, Lamborghini та інших суперкарів, а також створенні кузовів для будь-якої марки, що готова платити.

Також цікаво: Рекорд швидкості відміняється: проект Bloodhound SSC закрито через брак коштів

Однак минулого року стало відомо, що Pininfarina таки готує власний автомобіль, заручившись фінансовою підтримкою індусів з Mahindra та технічною підтримкою кількох великих автовиробників. Згодом стало відомо, що першою моделлю марки буде електричний гіперкар, про який у компанії амбітно заявляють, що це буде “найпотужніший італійський автомобіль”. Нещодавно стало відомо, що силову установку для першої моделі “Пінінфаріна” допоможе створити молода хорватська компанія Rimac.

Остання ж новина від Automobili Pininfarina розкриває назву машини та деякі подробиці. Так, відомо, що Pininfarina Battista дебютує навесні наступного року на автосалоні в Женеві. Pininfarina збирається випустити 150 таких автомобілів, 50 з яких призначені для ринку Північної Америки, 50 – для Європи, а ще 50 розділять між клієнтами з Близького Сходу і з Азії. Продажі “Баттіста” обіцяють розпочати восени 2020 року.

Фото: тізерні фото Pininfarina Battista / Pininfarina

Електричний гіперкар класу люкс отримає силову установку з чотирма електромоторами, загальною потужністю у 1900 к.с. та 2300 Нм. За попередньою інформацією динаміка Pininfarina Battista буде вражаючою – дві секунди від 0 до 100 км/год і 12 секунд до 300 км/год. Максимальна швидкість – “більше 400 км/год”. Запас ходу – мінімум 450 км. Швидкісна зарядка до 80% за 40 хвилин. І вартість у 2,5 мільйони доларів.

Також цікаво: Ford запатентувала підігрів пасків