Понівечена росіянами машина "швидкої" продовжує служити людям

20:20, 23 жовтня, середа

Розбита й понівечена російськими окупантами на Харківщині карета швидкої медичної допомоги продовжує служити Україні. У великому європейському турне посічений уламками снарядів автомобіль з інвентарним номером 1804 свідчить про жахи війни й збирає кошти на допомогу закладам медицини.

Свого часу ми вже писали про "швидку" Дергачівської лікарні, що від російських атак зазнала пошкоджень, несумісних з подальшою експлуатацією. Показували понівечений автомобіль у центрі Лондона.

Попри незадовільний технічний стан та поганий зовнішній вигляд, ця машина й досі на службі в гуманітарному турне по Європі: на запрошення урядів країн-союзниць автомобіль саме в такому стані побуває майже у всіх столицях та великих містах. Карета з Харківської області вже продемонстрована у Люксембурзі, Бельгії, Нідерландах, Англії, Італії, Австрії, Словаччині та інших країнах.

Читайте також Фронтову Харківщину терміново підсилили "швидкими" Citroen Jumper

Зараз авто швидкої медичної допомоги Citroen Jumper Дергачівської лікарні з інвентарним №1080 перебуває у Франції. Там проєктом опікуються волонтери благодійної асоціації Ambulance Mitraillée France.

Фото: Ambulance Mitraillée France

На тривісному легкому причепі до фургона LCV карету перевезли з Марселя до Монпельє, де вона побуде до п’ятниці, 25 жовтня. Перед цим вона один день (19 жовтня) з 9:00 до 20:00 стояла перед торговим центром Leclerc у Коголіні.

Читайте також Американська "швидка" на базі Ford E 450 працюватиме в Харкові: як вона виглядає

Потім Дергачівська "швидка" переїде в Монтелімар. Там уже під її демонстраційний показ та збір коштів на три дні відведено велелюдне місце.

Кожна демонстрація автівки й інших речових доказів – це не просто показ жахів війни, розв’язаної російським агресором. В першу чергу, це викриття воєнних злочинів Росії. Є й другий фактор, що вважається не менш важливим – збір коштів на закупівлю машин швидкої допомоги для України.

Жителі міст жертвують хто 10 євро, хто 50 чи 100 євро. Тут кожен цент чи франк має значення. Часто дарують чеки й на 1000 євро, що вважається солідним донатом.

Читайте також Жодної карети львів’яни у себе не лишили – у фронтових областях більша потреба

Організоване турне по Франції відбувається завдяки співпраці 45 франко-українських асоціацій. За їх підтримки Ambulance Mitraillée France хоче привернути увагу пересічних французів до жахіття війни й воєнних злочинів ворога, які щодня вчиняються в Україні.

Фото: Ambulance Mitraillée France

Експозиція вже викликала неабиякий інтерес у громадськості та ЗМІ в Ніцці та Каннах. Попереду Гренобль. У Франції планується об’їхати 38 міст та зібрати на швидкі €100 000. А там далі вже естафета перейде до іспанських волонтерів, які розпочнуть турне з Валенсії.

Читайте також Машини швидкої медичної допомоги продовжують надходити в Україну

В турне бере участь лише одна пошкоджена "швидка" з Харківської області. А всього в Україні 614 машин швидкої медичної допомоги російські терористи знищили, пошкодили або просто вкрали.