Tesla на третину підняла ціну на зарядку від Supercharger

22 січня 2019

По усьому світу. Залежно від регіону здорожчання становить від 20 до 40 відсотків.

Tesla поступово перекриває канали різноманітних бонусів, які отримували покупці і власники електрокарів. Як власних, так і конкурентів. Черговий крок – підвищення вартості зарядки на фірмових станціях Supercharger.

Також цікаво: 2020 Volkswagen Golf 8: фото нового покоління моделі просочилось у Мережу

Нещодавно Tesla оголосила про припинення випуску найдоступніших версій Model S та X, минулого тижня Ілон Маск повідомив про припинення реферальної програми фінансової компенсації при залученні нових клієнтів та програми безкоштовного доступу до фірмових зарядок для нових власників Tesla протягом півроку.

До того ж компанія днями повідомила про скорочення штату на 7%, задля збереження фінансових активів. Тепер же до усього додається підвищення цін на електроенергію, спожиту на фірмових станціях Supercharger.

Віднині власники електромобілів змушені платити за спожиті кіловат-години, спожиті через Supercharger, на тих ринках, де заборонені прямі продажі електроенергії. Tesla впроваджує ціноутворення для кожної окремої станції, виходячи з тарифів на електроенергію та потреб місцевих жителів. В кінцевому підсумку це призвело до істотного зростання цін на більшості ринків.

Також цікаво: Безстрашність і безглуздя: рівнянин пробігся по поліцейській машині і показав це на відео

У деяких місцях ціна зросла майже вдвічі, хоча в більшості регіонів зростання склало 20-40%. Чергове підвищення вартості зарядки спостерігається не тільки в США, але і у всьому світі. Якщо раніше ціни встановлювалися для кожного штату або регіону, то тепер для кожної станції Supercharger. Наприклад, в Каліфорнії зарядити автомобіль Tesla тепер обійдеться в $ 0,32-0,36 за кВт*год (раніше – $0,26). У Європі ситуація аналогічна.

У своїй заяві Tesla стверджує, що ніколи не вважала зарядні станції Supercharger джерелом прибутку, а весь дохід від них йде на розширення самої мережі зарядок.

На даний момент Tesla має 1422 зарядних станції з 12 011 стійками Supercharger на них по всьому світу. Цього року компанія планує подвоїти кількість станцій і навіть включила Україну у список на розширення.

Також цікаво: Шулявський міст: киянам показали фінальну версію розв'язки на фото